Naar het nieuwsoverzicht

Sportmedische keuringen spelers PSV

Tijdens de medische keuring wordt de gezondheid van de spelers onderzocht. Naast gezondheid kijkt TopSupport ook naar andere prestatiefactoren om te ontdekken waar nog winst te behalen valt. Onderdelen van deze medische keuring zijn: biometrisch onderzoek (bloedonderzoek, bloeddruk, lengte, gewicht, longfunctie onderzoek), echo en ECG van het hart, lichamelijke check door sportarts en manueel arts, mentaal onderzoek, neurocognitief onderzoek, ogentest en een bezoek aan de tandarts. Indien nodig wordt er ook een röntgenonderzoek gehouden.

Medische sportkeuring en corona

Orthopedisch chirurg en medisch manager TopSupport en clubarts PSV Wart van Zoest: “Het belangrijkste is het testen van de gezondheid van de spelers en in tweede instantie gaat het om prestatie. Momenteel proberen we met de nieuwe trainers en medische staf te kijken naar hoe we de spelers zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. Hoe gezond komen de spelers terug uit deze (corona)periode van 4 maanden waarin ze toch anders gesport en beweegt hebben dan ze normaal doen. De hele wereld doet momenteel onderzoek naar corona en de gevolgen daarvan op de gezondheid. We weten bijvoorbeeld dat bij sporters het cardiale gedeelte (het hartgedeelte) extra aandacht nodig heeft. Zeker bij personen die corona hebben gehad moeten we extra alert moeten zijn op cardiale afwijkingen.”

Alles voor een gezond en succesvol seizoen

Na de keuringen worden de resultaten besproken met de fysieke en technische staf. Deze resultaten kunnen namelijk invloed hebben op bijvoorbeeld vormen van krachttraining, voeding en hersentraining. Alles voor een gezond en succesvol seizoen!

Sportmedisch onderzoek

Bij TopSupport kan iedereen terecht voor een sportmedisch onderzoek of een medische sportkeuring om veilig en verantwoord te sporten. Lees meer over onze onderzoeken en keuringen.

Sportmedische keuring bij TopSupport Suzanne Huurman medische keuring