Naar het nieuwsoverzicht

Thea Sijbesma voorzitter raad van bestuur Anna Zorggroep

Vanaf 1 oktober 2022 draagt Erik-Jan Borgmeijer het voorzitterschap over aan dr. Thea Sijbesma. Thea Sijbesma trad op 1 oktober 2020 reeds deeltijd toe tot de raad van bestuur van de Anna Zorggroep in Geldrop / Eindhoven. Haar toetreding betrof destijds een tijdelijke uitbreiding van 2 naar 3 personen om de bestuurlijke continuïteit te borgen.

 Dr. Thea Sijbesma is vanaf 1999 werkzaam binnen de Anna Zorggroep waar ze startte als orthopedisch chirurg binnen de ambitieuze vakgroep orthopedie. Sijbesma is een van de grondleggers van het regionale orthopedisch centrum van het Anna Ziekenhuis in samenwerking met Anna TopSupport. Daarnaast was ze van 2000 tot 2006 bestuurslid van de medische staf van het ziekenhuis waarvan de laatste twee jaar als voorzitter. Van 2015 tot 2018 was ze bestuurslid van het MSB (Coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf), van 2016 tot 2018 als voorzitter. Ook vervulde ze jaren de rol van medisch manager voor het cluster Heelkunde en sinds 2019 voor het cluster Sport en Bewegen van de zorggroep.

Thea Sijbesma: “Mijn benoeming tot voorzitter sluit goed aan bij de geplande route om vanaf 1 januari 2023 weer als tweehoofdig bestuur actief te zijn voor onze zorggroep. Samen met mijn collega Marianne Acampo ga ik verder vormgeven aan het Anna van de toekomst. Met als basis ons Strategisch Kader: Gezond zijn & Aangenaam beter worden. Erik-Jan Borgmeijer blijft aan tot 1 januari 2023 als lid raad van bestuur zodat er sprake is van een optimale overdracht binnen ons bestuurlijke team.”

Ir. J.A.M. van Leeuwen, voorzitter raad van toezicht Anna Zorggroep: “Dankzij het voorzitterschap van Erik-Jan Borgmeijer sinds 1 juni 2020 heeft Thea Sijbesma de ruimte gekregen om geleidelijk de overstap te maken van medicus naar bestuurder van onze zorggroep. We hebben de afgelopen twee jaar gezien dat Thea Sijbesma ook als bestuurder kan rekenen op een breed draagvlak binnen onze zorggroep. Met haar benoeming tot voorzitter zetten we de volgende stap om bestuurlijke continuïteit voor de Anna Zorggroep te realiseren.”