Naar het nieuwsoverzicht

Anna Zorggroep tekent Green Deal Zorg Eindhoven 2.0/MRE

15 grote gezondheidsinstellingen en 12 gemeenten werken samen aan de Green Deal Zorg Eindhoven 2.0/MRE. Het doel van de Green Deal Zorg is om de milieuprestaties van zorginstellingen te verbeteren door energie te besparen, efficiënter met afval en water om te gaan, voedselverspilling tegen te gaan en vervoersbewegingen te beperken. De zorginstellingen moeten binnen drie jaar na ondertekening van de Green Deal minimaal het bronzen niveau van de Milieuthermometer Zorg behalen.

De deelname van instellingen aan de Green Deal is niet vrijblijvend. In het traject wordt gemonitord en geëvalueerd en de partners ontmoeten elkaar tussendoor om kennis en ervaring uit te wisselen. De instellingen worden begeleid door Milieuplatform Zorgsector (MPZ). De Green Deal gaat ervan uit dat er meer resultaat behaald kan worden met ‘willen en samenwerken’, dan met ‘moeten en controleren’!

Binnen de Anna Zorggroep is Bart Verweij Coördinator Green Deal, greendeal-anna@st-anna.nl

Deelnemende instellingen en gemeenten

Zorgpartijen

Amarant, Anna Zorggroep, Archipel, Catharina Ziekenhuis, Combinatie Jeugd Zorg, GGzE, Joris Zorg, Libra Groep, Lunet, Maxima Medisch Centrum, Oktober zorg, Savant Zorg, Valkenhof, Vitalis en ‘t Wasven.

Gemeenten

Best, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Nuenen, Reusel- de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Overige partijen

Milieu Platform Zorg, Brabants ontwikkeling Maatschappij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.