Naar het nieuwsoverzicht

9-maanden meting na voorste kruisbandreconstructie om weer veilig te gaan sporten

Alle patiënten die vanaf begin dit jaar in het Anna Ziekenhuis een voorste kruisbandreconstructie hebben ondergaan, krijgen na 9 maanden een uitgebreide meting aangeboden. Maud van Alebeek heeft onlangs deze test doorstaan. In een uitgebreide meting werd gekeken of haar knie weer voldoende hersteld is om volledig te gaan sporten en wedstrijden te spelen.

Maud over de meting: “In mijn vrije tijd sport ik graag, ik speel volleybal en voetbal. In 2019 heb ik al eens een voorste kruisbandreconstructie ondergaan aan mijn linker knie. Eind 2020 ging het weer mis, toen scheurde ik de kruisband van mijn rechter knie. Beide keren ben ik in het Anna Ziekenhuis geopereerd en heb ik gerevalideerd bij Fysio&Sport Meijel. De 9-maanden meting was nieuw in vergelijking met mijn eerste kruisbandreconstructie. Ik vond dit erg fijn, want nu heb ik een bevestiging gekregen dat ik weer voldoende kracht en stabiliteit heb om weer veilig te kunnen gaan sporten en wedstrijden te spelen.”

Onderzoeker sportorthopedie Nicky van Melick vult aan: “Uit wetenschappelijk onderzoek weten we dat de revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie minimaal 9 maanden zou moeten duren. Daarnaast is het belangrijk om sprong- en krachttesten uit te voeren voordat er weer gestart wordt met sporten, om het risico op nieuwe blessures te verkleinen. Niet elke fysiotherapeut heeft de apparatuur in huis om deze testen af te nemen, vandaar dat wij deze 9-maanden meting nu als service aan onze patiënten op onze locatie Anna Topsupport aanbieden.”

Maud doorliep de testen glansrijk, dus ze kan zich weer gaan richten op het spelen van volleybalwedstrijden. Helaas is de competitie door de coronamaatregelen gestaakt, want anders hadden we de spelverdeelster weer snel in de hal van Peelpush Meijel kunnen zien schitteren. Ondanks dat de testen allemaal goed uitvielen, twijfelt ze nog of ze het voetbal gaat hervatten.