St. Anna Logo

René van der Voort is een fanatiek deelnemer aan obstacle runs en spartan races. Hij daagt zichzelf graag uit en gaat dan tot het uiterste. Hij kwam bij TopSupport voor een Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek. Zijn onderzoek werd begeleid door Nicole Verbaarschot (inspanningsfysioloog) en Suzanne Huurman (dokter/clubarts PSV).

“Een lichaam heb je maar één”

De aanleiding dat René een sportmedisch onderzoek wilde ondergaan, was het overlijden van zijn twee jaar jongere neef door het hardlopen. René vond het daarom belangrijk om zich medisch te laten keuren: “Eigenlijk is het gek. Voor onze auto gaan we elk jaar naar de keuring en dat is maar een stuk ijzer. Een lichaam heb je maar één. Ik vind het belangrijk om daar goed mee om te gaan en zuinig op te zijn.”

Veilig en verantwoord sporten

Suzanne: “Een preventief sportmedisch onderzoek is in eerste instantie gericht op gezondheid en het opsporen van eventuele risicofactoren en ziektes. Indien er geen aanwijzingen voor gezondheidsproblemen gevonden worden, gaan we kijken waar er prestatiewinst behaald kan worden.” Nicole vult aan: “Soms hebben mensen vage en onverklaarbare klachten. Een onderzoek geeft dan veel inzicht en kan duidelijkheid geven over de oorzaak.”

Het onderzoek

René heeft een goed gevoel overgehouden aan de keuring: “De sfeer was goed en heel spontaan. Ik heb er ook zeker iets aan gehad. Het belangrijkste was voor mij om te weten of ik gezond was en of het verstandig was om in extreme omstandigheden te sporten. Daarnaast was het ook heel leerzaam. Zo weet ik nu mijn omslagpunt en VO2max. Mijn omslagpunt wist ik wel bij benadering maar een exacte bepaling helpt mij om nog efficiënter te trainen om mijn doelen voor 2019 beter te kunnen behalen."

Iedereen aanbevelen

“Ik heb twee vrienden die ook fanatiek sporten al getipt om ook een onderzoek te laten doen. Ik kan het iedereen zeker aanbevelen.”

Meer informatie

  • Volg René: Nieuwsgierig naar René zijn sportieve avonturen? Volg hem dan op instagram via @fit_dutch_spartan
  • Wist je dat een sportmedische keuring soms (deels) wordt vergoed vanuit een aanvullende verzekering? Check het hier!
  • Nieuwsgierig wat Suzanne en Nicole nog meer te vertellen hebben over sportmedische keuringen? Lees dan hun volledige verhaal.
  • Alle uitgebreide informatie over het Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek