St. Anna Logo

Maandagochtend half acht. Terwijl de rest van Eindhoven nog aan het ontbijt zit, staat Karin van den Berkmortel (50) al in de startblokken bij medisch sportgezondheidscentrum TopSupport.  Onder begeleiding van fysiotherapeut Pim van Duin traint ze hier 3 keer per week na een ernstige achillespeesblessure.

“’Dit is niet goed’, dacht ik meteen”

Het is september 2017 als Karin wordt gevraagd een parcours te testen voor een bedrijf dat obstacle runs ontwikkelt. Ze klimt over een hindernis, komt neer en voelt ‘pang!’. “Dit is niet goed, ik heb iets gescheurd, dacht ik meteen.” Op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis in de buurt wordt een echo gemaakt. Haar vermoeden blijkt te kloppen; haar achillespees is gescheurd. Karin krijgt gips in afwachting van de operatie, die een week later in datzelfde ziekenhuis plaatsvindt.

“Dit kon niet het eindstation zijn”

Na de operatie start de revalidatie. Helaas levert dit niet het gewenste resultaat. Na een jaar wordt de behandeling gestopt, maar Karin kan zich niet neerleggen bij het behaalde resultaat. “Dit kon voor mijn gevoel niet het eindstation zijn”, vertelt Karin.  
“Ik kende het St. Anna Ziekenhuis van horen zeggen en besloot er heen te gaan voor een eventueel vervolg op mijn behandeling. Al snel kon ik terecht bij dr. de Kort. Hij concludeerde dat mijn achillespees te lang was geworden. Operatief inkorten, gevolgd door revalidatie, was de oplossing.”

“Bij TopSupport trof ik oprechte bevlogenheid aan”

“In februari 2019 ben ik geopereerd. Voor de operatie ging ik langs bij TopSupport. Ik kreeg er meteen een goed gevoel bij en dat bleek terecht. Wat me opvalt bij de St. Anna Zorggroep is dat ik in het hele traject mensen tegenkom die de ruimte nemen om hun eigen professionaliteit tot zijn recht te laten komen. Zo ook de secretaresse aan de balie, die ik vertelde waarom ik een kijkje kwam nemen.” “Als ik uw verhaal zo hoor, denk ik dat Pim van Duin een goede fysiotherapeut voor u is, ik kijk even of hij u te woord kan staan”, zei ze. Haar advies bleek het juiste. “De kwaliteit van de begeleiding is heel hoog. Pim neemt mijn doelen erg serieus en blijft me uitdagen. Hij is geweldig, ik wil dat je dat erin zet hoor, want zonder Pim was ik nooit zover gekomen.”

In beweging dankzij Vacoped

Na de operatie krijgt Karin de Vacoped aangemeten. Een aanpasbare schoen voor de behandeling van o.a. achillespeesblessures. “Voordeel van de Vacoped was dat ik een week na de operatie al kon starten met trainen. Mijn conditie bleef op peil en ik bleef actief, waardoor ik geen werkdag heb gemist. Voor mij als zelfstandig ondernemer heel belangrijk.”

De gouden standaard

De Vacoped heeft Karin niet meer nodig maar trainen doet ze nog steeds. Er zit nog steeds vooruitgang in, dus voorlopig blijf ik bij TopSupport trainen.”

Als ik anderen mag adviseren, zeg ik:  ga naar St. Anna en TopSupport voor een goede combinatie van behandeling en revalidatie! Wéét dat er een plek is waar je actief kunt blijven tijdens je herstel. Waar expertise alle ruimte krijgt en ze openstaan voor innovatie. Dit is wat mij betreft de gouden standaard, zo zou het overal moeten zijn!”
VACOped

Meer informatie: