St. Anna Logo
De sportieve Vera van der Plas was al zo’n drie jaar fanatiek voetbalster. Op het voetbalveld ging het mis. “Ik kreeg een schouderduw en toen was het voorbij. Ik kwam in het St. Anna Ziekenhuis en daar ben ik gewezen op de mogelijkheden die TopSupport biedt. Ik heb er heel veel baat bij.” Bijna een jaar is ze nu aan het revalideren. De hulp van TopSupport is daarbij een belangrijke steun voor haar.

Voorste kruisband en meniscus gescheurd

“Mijn voorste kruisband en meniscus gescheurd. Voor de revalidatie stond ruim een jaar”, vertelt Vera. Flink balen deed ze van de zware blessure, maar ze wilde wel zo snel en goed mogelijk herstellen.

Revalidatie

Bij TopSupport in Eindhoven is Vera druk bezig met haar revalidatie. “Vanaf het begin kreeg ik steun. Adviezen over wat ik wel en wat ik beter niet kon doen, bepaalde oefeningen. Het is intensief. In eerste instantie was ik er drie keer per week, steeds één tot twee uur. Nu zit op twee keer per week en straks gaat dat naar één keer per week.”

Herstel

Vera is goed op weg met haar revalidatie. “Ik zit eigenlijk in de eindfase”, geeft ze aan. Ze doet dit jaar eindexamen VWO en blijft zeker sporten. Ze heeft hardlopen ontdekt als sport. “Nu ik zover ben met mijn revalidatie gaat het hardlopen op zich best prima”, vertelt Vera. Hardlopen blijft ze zeker doen. Of ze ook weer gaat voetballen, daar is ze nog niet helemaal uit. “Om eerlijk te zijn weet ik dat nog niet. De kans op weer een zware blessure is er natuurlijk en is vraag me af of dat het waard is.”