St. Anna Logo

“Gebundelde krachten leveren betere prestaties”

Ervoor zorgen dat mensen met een blessure snel weer fit zijn. Dat is het doel van de TopSupport Health Group. In dit samenwerkingsverband werken orthopeden, sportartsen en fysiotherapeuten van het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport nauw samen met regionale fysiotherapiepraktijken. Het resultaat is dat u snel wordt behandeld door diegene die het beste bij uw blessure past.

Marc van den Ingh, fysiotherapeut bij JVDI de Fysioclub legt uit: “Het ligt aan het soort blessure wie de best passende zorg kan geven. We kunnen dat goed afstemmen door korte lijnen tussen St. Anna Ziekenhuis, TopSupport en de fysiotherapiepraktijk. Daardoor krijgt elke patiënt de juiste zorg op het juiste moment.” Precies om die reden startte twee jaar geleden het St. Anna Ziekenhuis met destijds vier regionale fysiotherapiepraktijken de TopSupport Health Group (THG). “Officieel gaat het om professionalisering van de sportorthopedische zorg in en rondom Geldrop en Eindhoven. Maar dat woord ‘sport’ dekt niet helemaal de lading. Iedereen met problemen aan het bewegingsapparaat kan bij ons terecht. Denk daarbij vooral aan knieën, schouders, heupen en enkels.”

Snel weer op de been

Paul van der Weerden, fysiotherapeut bij Fysiotherapie en Trainingscentrum Paul van der Weerden, verduidelijkt: “Naast de sportletsels behandelen we ook andere orthopedische letsels. Het einddoel is verschillend, de een wil gewoonweg zijn leven kunnen hervatten, de ander wil weer op zijn eigen niveau kunnen voetballen. Maar beiden kunnen profiteren van de kwaliteit van zorg, kennis en kunde binnen THG.” Marc: “Daarbij kijken we kritisch naar ons eigen handelen. Onder het motto ‘meten is weten’ controleren we of onze inzet daadwerkelijk effectief is.”

Inmiddels zijn zes fysiotherapiepraktijken bij THG aangesloten. Onderling is er prettig en effectief contact. “We kennen elkaar en weten elkaar te vinden”, zegt Marc. “Daardoor kunnen we direct schakelen en de patiënt snel helpen. Lange wachttijden zijn daarmee verleden tijd.”

Optimale betrokkenheid

Paul benadrukt het belang van de goede samenwerking voor de patiënt: “Als je je krachten bundelt, versterk je elkaar en prikkel je elkaar om tot betere prestaties te komen. Dat geldt in relatie tot St. Anna Ziekenhuis en TopSupport, maar ook tussen de fysiotherapiepraktijken onderling. Wij zien elkaar niet als concurrenten, maar schakelen elkaars expertise in als dat beter is voor het herstelproces van de patiënt. Deze optimale betrokkenheid komt de kwaliteit van zorg zeker ten goede.”

Niels Couwenberg: “Ik wil graag weer voetballen, dus daar ga ik vol voor.”

“Ik hoorde een knakje in mijn knie en wist direct dat het niet goed was.” Negentienjarige Niels Couwenberg is fanatiek voetballer. “Ik voetbal al vanaf mijn vierde. Dat ik nu stil zit, vind ik echt balen.” Tijdens een wedstrijd maakte Niels een verkeerde beweging met zijn been en verdraaide zijn knie. De voorste kruisband raakte daarbij flink beschadigd. In overleg met Marc van den Ingh en orthopeed Rob Bogie koos Niels voor een operatie. “Ik vind de communicatie tussen Marc en het ziekenhuis heel erg top. Marc heeft voor mij snel afspraken geregeld en rekening gehouden met mijn agenda. Door hun uitleg kon ik de juiste keuze maken voor mijn toekomst. Ik heb er vertrouwen in dat het weer goed komt met mijn knie. Ik wil graag weer voetballen, dus daar ga ik vol voor.”

 

Over TopSupport Health Group

De TopSupport Health Group is een samenwerkingsverband dat de sport- en beweegzorg in de regio wil verbeteren.  Eén van hun speerpunten is het opstellen van eenduidige behandelprotocollen zodat patiënten snel door de juiste professional worden geholpen en ook bij alle aangesloten partners dezelfde soort behandeling of dezelfde adviezen krijgen. Binnen de TopSupport Health Group zijn op dit moment de volgende partners actief:
Orthopeden St. Anna Ziekenhuis, Medisch Sport gezondheidscentrum TopSupport, Praktijk voor Fysiotherapie en Trainingscentrum Paul van der Weerden BV,  Fysiotherapie Campanula Asten, Fysiotherapie Knegt & Bungelaar,  Fysiotherapie Jeurissen en Van den Ingh en Fysiotherapeutisch medisch centrum Verzijden.