St. Anna Logo

''Je wilt als ouders die geruststelling en de bevestiging dat je op de goede weg bent met je dochter.''

Een sportkeuring speciaal voor kinderen, dat kan bij TopSupport. Maar waarom zou je dit doen? Is het verstandig? En wat levert het op?

''Sanne (13) sport intensief, ze is zo’n 11 uur per week in het zwembad te vinden'', vertelt Debbie Lukken, Sanne’s moeder. ''Ze is vaak moe. Natuurlijk heeft ze het druk met school, sociale activiteiten en elke dag zwemtraining bij PSV. Daardoor is het misschien niet gek dat ze vaker moe is dan leeftijdsgenootjes. Toch wilden we weten of er niks anders aan de hand was en of ze door kon gaan met intensief trainen. Daarom hebben we Sanne een sportkeuring laten doen. Je wilt als ouders die geruststelling en de bevestiging dat je op de goede weg bent met je dochter.”

 

Inzicht en preventie

“Dat is de reden waarom wij ouders adviseren om hun kinderen een sportmedische keuring te laten doen. Het sluit niet alles uit, maar geeft wel inzicht in de situatie en lichamelijke gesteldheid van dat moment. Het laat zien waar je kind staat en of het verantwoord is om op dezelfde manier verder te gaan. Daarnaast heeft het een belangrijke preventieve functie en kunnen we door onderzoeken, testen en informatievoorziening blessures vroegtijdig herkennen en voorkomen”, vertelt Lennert Muileboom, fysiotherapeut bij TopSupport.

Leuk

“Ik vond de sportkeuring leuk en vooral het longfunctieonderzoek heel interessant . Ik was ook erg benieuwd naar de uitslag. In de toekomst zou ik best nog eens een sportkeuring willen doen om te kijken of er iets is veranderd”, sluit Sanne af.