St. Anna Logo

''Vooral leven naar wat wel kan!''

De halve marathon in Eindhoven op krukken voor het goede doel

Gekkenwerk, de halve marathon rennen op krukken. Remco Hoeymans (25) ziet dat anders. Hij glundert nog steeds als hij terugdenkt aan de race. Een jaar lang trainde hij voor deze prestatie. Lennert Muileboom - manueel therapeut bij TopSupport - begeleidde hem de laatste maanden.

“De laatste vijf kilometers waren loodzwaar, maar het was het waard”, aldus Remco. “Ik wilde met mijn actie geld ophalen voor Spieren voor Spieren en een signaal afgeven aan al die mensen die in hun dagelijks leven worden belemmerd door een spierziekte. Zoek drijfveren om te blijven bewegen en kijk daarbij naar wat je wel kunt!”.

Remco

Remco liep tot zijn 16e hardloopwedstrijden op landelijk niveau. Toen hij de ene na de andere blessure kreeg, moest hij stoppen. “Pas jaren later werd duidelijk dat ik een soort reuma in mijn spieren en pezen heb”.

Mensen die mij kennen, weten dat ik ambitieus ben. Dat ik de lat voor mijzelf hoog leg. Ik heb mij ondanks mijn teleurstelling over wat ik niet meer kan, weten te herpakken”.

“Lennert werkt met oefeningen, massages en gesprekken over pijn en pijnbeleving. Hij werkt aan de kwaliteit van mijn bewegen, zeg maar. Hij luistert. Ik voel me gehoord. Wij communiceren eerlijk, alles kan gezegd worden. We lachen ook veel. Nu ik de halve marathon heb gelopen, wil ik met Lennert zeker nog een tijdje doorwerken!”