St. Anna Logo

'Belangrijke rol TopSupport bij mijn revalidatie'

 “Ik had nog nooit een ernstige blessure gehad. En met lichte blessures herstel je gewoon bij PSV op de Herdgang. TopSupport kende ik alleen van de medische keuringen. Totdat ik ernstig kruisbandletsel opliep in een wedstrijd toen ik op huurbasis voor NAC speelde tegen Feyenoord. Ik moest aan mijn kruisband en meniscus geopereerd worden en dat betekende zeker 9 maanden revalideren. Ik was er kapot van…

Menno Koch PSV revalideerde bij TopSupport

PSV adviseerde me om bij TopSupport aan mijn herstel te werken.

Als je op de Herdgang bent, zijn de fysiotherapeuten druk met spelers wedstrijdfit maken, dat was bij mij voorlopig niet aan de orde. Ik had een ander doel. Ik kreeg bij TopSupport veel aandacht, kon meer uren maken en zo beter op mijn doel focussen om weer terug te komen.

Aan de ene kant kom je een beetje apart van de spelers te staan, als je weinig op de Herdgang bent. Aan de andere kant helpt het je ook. Het is mentaal heel zwaar om anderen wel te zien voetballen. Bij TopSupport kon ik me echt helemaal op mezelf richten in een andere omgeving.

Bijna fulltime revalideren

Het eerste half jaar was ik bijna fulltime bij TopSupport. Dan was ik er iedere dag vanaf 10.00 tot ongeveer 14.00/15.00 uur.

Wat ik heel fijn vond was dat ze heel flexibel waren in de tijden en dagen dat ik kon komen. De trainingen waren heel goed en ik kon lange dagen maken. Iedere dag werd ik behandeld en daarnaast trainde ik dan zelf. Ondertussen werden ook andere mensen behandeld, maar de fysiotherapeuten keken tussendoor steeds mee en gaven aanwijzingen.

Het waren ook gewoon leuke en fijne mensen die je daar begeleiden. 

Interessant vond ik dat je bij Topsupport niet alleen met topsporters samen revalideert. Je ziet mensen die soms levenslang iets hebben, maar net als jij keihard werken om stapjes vooruit te gaan.

Afbouwen

Na een paar maanden alleen bij TopSupport revalideren ben ik 1x per week op de Herdgang gaan revalideren en zo heb ik mijn revalidatie bij Topsupport steeds met een dag afgebouwd. De fysio van PSV werd steeds meer betrokken en ik kwam ook weer meer in de sfeer van het voetbal. Nu ben ik weer helemaal fit, voel me helemaal vrij bij het voetballen. Daar heeft TopSupport een belangrijke rol bij gespeeld.’’