St. Anna Logo
Wanneer je een blessure oploopt, wil je goed en snel geholpen worden. Iedereen tussen 16 en 45 jaar met acute knieklachten kan bij het Anna terecht voor een sneltraject waarbij je binnen een week een afspraak hebt. Gijs Kersten scheurde zijn kruisbanden tijdens een voetbalwedstrijd. Mede dankzij het snelle handelen is Gijs weer op de goede weg. “Ik ben gelukkig weer langzaam aan het opbouwen.”

Voetbalblessure

De 29-jarige Gijs is sportief en voetbalt al heel wat jaren bij Panningen. Hij heeft de blessure opgelopen tijdens het voetballen. “In eerste instantie had ik nog de hoop dat het beter zou worden. Ik oefende met fysiotherapie en ben langzaam weer gaan trainen. Het ging eigenlijk steeds beter, maar bij de tweede wedstrijd ging het helemaal verkeerd. Ik merkte meteen dat het fout zat. Negen jaar geleden heb ik hetzelfde gehad aan mijn andere knie.”

"Over de behandeling ben ik heel tevreden en zeker ook over de begeleiding bij mijn herstel”

“Ik ben negen jaar geleden geopereerd in het St. Anna en ook mijn broertje en zus zijn er aan hun kruisbanden geopereerd; familiekwaaltje denk ik. Bovendien doen ze er veel knieoperaties, dus ik wilde graag hierheen. Over de behandeling ben ik heel tevreden en zeker ook over de begeleiding bij mijn herstel.”

Herstelperiode

De herstelperiode is een lange weg. “Ik ben nu drie maanden bezig, het is heel intensief. Voor het herstel staan negen maanden. Momenteel heb ik drie keer per week in mijn woonplaats fysiotherapie. Straks gaan we de fysiotherapie langzaam afbouwen.” Gijs loopt en fietst inmiddels weer. “Sinds vandaag ben ik aan het hardlopen.” Of hij straks weer op het voetbalveld zal staan? “Zeer waarschijnlijk niet. Als het nog een keer gebeurd zijn de gevolgen groot. Waarschijnlijk blijft het bij rennen en fietsen.”

Meer informatie: