Naar het overzicht

De ervaring van Flore en Eelke

'Het persoonlijk contact sprak ons aan'

“Wij zijn ontzettend blij en tevreden met Topsupport en vooral met Dr. Timmermans. Hij heeft ons echt ontzettend goed geholpen. Flore speelt hockey in de eerste klasse en dat vergt veel”, aldus Eelke Maas-Van Griensven, moeder van Flore. “Ik ben hypermobiel dus mijn pezen en banden zijn ontzettend soepel waardoor mijn gewrichten niet genoeg steun krijgen. We zijn al bij verschillende therapeuten geweest, maar niets heeft écht geholpen. “Ik speel altijd met ingetapete enkels, maar dit biedt niet genoeg steun”, vertelt Flore. Eelke: “Na een wedstrijd kan Flore nauwelijks nog lopen. Ze speelt op karakter, anders was ze allang gestopt met sporten.

 Eelke en Flore over hun ervaring met sportarts Rolf Timmermans van TopSupport St. Anna

In het St. Anna Ziekenhuis werd ik getipt op speciale enkel- en kniespreekuur bij Topsupport. Ik dacht dat proberen we nog.” Flore: “Ik wilde dat eigenlijk niet, omdat ik bang was dat ik misschien niet meer zou mogen sporten of naar een lager niveau zou moeten. En dat wil ik echt niet.” 

Eelke: “Het tegenovergestelde bleek waar. Dr. Timmermans liet weten dat het juist heel goed is om te sporten. Flore kreeg een brace en een speciale app met daarin oefeningen voor haar enkel. Toen de app niet meteen werkte, nam Dr. Timmermans persoonlijk de moeite om het op te lossen. Heel bijzonder vond ik dat. Dat persoonlijke contact sprak ons aan. Flore: “Ik vond het ook bijzonder dat Dr. Timmermans altijd met mij sprak.” “Flore is pas 13, maar ze werd echt voor ‘vol’ aangezien. Hij nam haar en haar probleem heel serieus. Dat was prettig”, aldus Eelke. “Gelukkig gaat het nu een stuk beter. Er zit vooruitgang in. Het fijnste is dat Dr. Timmermans heeft gezegd dat mijn klachten alleen maar erger worden als ik stop met sporten. Ik blijf voorlopig dus lekker hockeyen”, aldus de lachende Flore.