St. Anna Logo

De schouder is een heel beweeglijk gewricht. Dat kan voor verschillende problemen en klachten zorgen bij het sporten en in het dagelijks leven.  

De schouder kan bijvoorbeeld ‘instabiel’ zijn, gemakkelijk ‘uit de kom’ schieten, spieren en slijmbeurs kunnen ingeklemd raken, pezen rond het schoudergewricht kunnen scheuren, u kunt uw sleutelbeen breken. Ook slijtage kan klachten veroorzaken of een ontsteking die voor een verdikking in het schouderkapsel zorgt met langdurige pijn (‘frozen shoulder’). Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke aandoeningen:

Het blijkt vaak moeilijk om de oorzaak van de schouderklachten te achterhalen. Het stellen van de juiste diagnose met de beste behandeling vraagt om specialistische kennis en ervaring.

 

Wat kunnen het Anna Ziekenhuis en Anna TopSupport bieden bij schouderklachten?

Bij Anna TopSupport kunt u terecht voor een snelle diagnose en een passende behandeling voor vrijwel alle schouderklachten. Bij ons werken (sport)fysiotherapeuten, sportartsen, orthopedisch chirurgen van het Anna Ziekenhuis en (sport)radiologen nauw samen.  

Zowel bij lichte klachten als bij complexe en hardnekkige schouderklachten waarbij wellicht een operatie noodzakelijk is, kan Anna TopSupport u helpen om zo snel en goed mogelijk van uw klachten af te komen.

Heeft u acute klachten? Dan kunt u iedere maandag terecht op het gratis sportblessure inloopspreekuur. U kunt natuurlijk ook altijd een gewone afspraak maken met een van onze (sport)fysiotherapeuten of sportartsen.