St. Anna Logo

Als u last heeft van uw nek of van uw schouder, kan dat vele oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een ongeluk heeft gehad, of dat u uw schouder of uw nek heeft overbelast. Nekpijn kan ervoor zorgen dat u minder goed functioneert in het dagelijks leven. Autorijden en fietsen worden bijvoorbeeld een grotere uitdaging als u niet achterom kunt kijken. Naast pijn in uw nek of schouder kunt u ook andere klachten ervaren. Hoofdpijn, een zwaar voorhoofd en tintelingen in de armen zijn veel voorkomende symptomen bij nek- en schouderpijn.

Schouderklachten

Veel voorkomende schouderaandoeningen zijn:

Nekklachten

Veel voorkomende nekaandoeningen zijn:

  • een whiplash;
  • reuma;
  • artrose;
  • een halsrib;
  • spondylose.

Als u last heeft van uw nek, kan het zijn dat u het gevoel heeft dat uw nek op slot zit, dat u een dikke nek heeft of dat uw hals scheef is.

Het blijkt vaak moeilijk om de oorzaak van de nek- schouderklachten te achterhalen. Het stellen van de juiste diagnose met de beste behandeling vraagt om specialistische kennis en ervaring.

Wat kunnen het St. Anna Ziekenhuis en TopSupport bieden bij nek- en schouderklachten?

Bij TopSupport kunt u terecht voor een snelle diagnose en een passende behandeling voor vrijwel alle nek- schouderklachten. Bij ons werken (sport)fysiotherapeuten, sportartsen, orthopedisch chirurgen van het St. Anna Ziekenhuis en (sport)radiologen nauw samen. Zowel bij lichte klachten als bij complexe en hardnekkige nek- en schouderklachten waarbij wellicht een operatie noodzakelijk is, kan TopSupport u helpen om zo snel en goed mogelijk van uw klachten af te komen.

Heeft u acute klachten? Dan kunt u iedere maandag terecht op het gratis sportblessure inloopspreekuur. U kunt natuurlijk ook altijd een gewone afspraak maken met een van onze (sport)fysiotherapeuten of sportartsen.