St. Anna Logo

Klachten aan de enkel of voet komen veel voor bij sporters. Vaak gaat het om pijnklachten, instabiliteit van de enkel of beperkingen bij het bewegen van de enkel of voet.

De enkel en de voet worden flink belast bij het sporten. De enkelbanden kunnen oprekken of scheuren, pezen geïrriteerd raken. Veel voorkomend is 'hielspoor', pijn aan de voetzool/hiel. Ook een breuk van de enkel of van de (middenvoets) beenderen komen regelmatig voor bij sporters of slijtage (artrose) van het gewricht.

Oorzaken van klachten aan enkel of voet

Enkel-voetklachten kunnen acuut ontstaan, bijvoorbeeld als u zich verstapt, bij een botsing of ongelukkige landing bij een sprong.

Maar enkel en voetklachten kunnen ook langzaam ontstaan door overbelasting. Overbelasting kan verschillende oorzaken hebben: van teveel sporten tot verkeerd bewegen of door schoeisel wat niet optimaal is.

Soms is er niet echt een duidelijke oorzaak voor pijnklachten of andere problemen bij het bewegen.

De oorzaak van de klachten is niet altijd los te zien van de knie of het onderbeen. De kuit begint bijvoorbeeld net onder de knie en eindigt bij de voet.

Behandeling klachten aan enkel of voet bij Anna TopSupport

Bij Anna TopSupport kunt u terecht voor een snelle diagnose en een passende behandeling voor vrijwel alle klachten aan enkel en voet. Van adviezen bij lichte klachten tot een eventuele operatie.