St. Anna Logo

Beweegt u uw armen of benen vaak? En staat er tijdens deze bewegingen een hoge druk op de spieren? Dan kan het soms gebeuren dat de druk in de spieren zo hoog wordt dat het pijn gaat doen. De spieren zijn dan overbelast en er ontstaat een ontsteking of een zwelling in een spiergroep (compartiment). Door de hoge druk:

  • krijgen de spieren minder bloed;
  • werken de spieren minder goed;
  • raken weefsels en zenuwen beschadigd;
  • voelt u tijdens en na de inspanning veel pijn.

 

De pijn in uw spieren wordt ook wel het compartimentsyndroom of het logesyndroom genoemd. Dit syndroom komt vaak voor bij hardlopers, schaatsers, lange afstandwandelaars en militairen. Bij hen zit het compartimentsyndroom in het onderbeen. Het syndroom komt ook voor bij motorcrossers en bij mensen die werken met (pneumatische) boormachines. Bij hen zit het syndroom in de onderarmen.

 

Behandeling van het compartimentsyndroom bij TopSupport

Heeft u klachten die lijken op het compartimentsyndroom? Dan bent u bij TopSupport op de juiste plek voor een behandeling. Met een compartimentdrukmeting meet een sportarts hoe hoog de druk in een compartiment (spiergroep met bindweefsel) is. Aan de hand van het onderzoek bekijken wij hoe wij u het beste kunnen behandelen.

Behandelingen en onderzoeken bij druk in de spieren bij inspanning (compartimentsyndroom)