St. Anna Logo

In een gewricht komen twee of meerdere botten samen. Aan de uiteinden van de botten zit zacht en glad kraakbeen. Door het kraakbeen kunnen de gewrichten makkelijk buigen, strekken en draaien. Als u artrose heeft, is het kraakbeen in de gewrichten gedeeltelijk of zelfs helemaal verdwenen. De uiteinden van de botten komen dan tegen elkaar aan, wat erg pijn kan doen. Alhoewel artrose ook wel slijtage wordt genoemd, is artrose niet perse een verschijnsel van veroudering. Om de pijn te verminderen en om verdere pijn te voorkomen, is het belangrijk om veel te bewegen. Artrose kan in alle gewrichten voorkomen, maar meestal komt het voor in:

  • de heupen;
  • de knieën;
  • onderaan de duim;
  • aan de eindkootjes van de vingers.

Als u of uw huisarts vermoedt dat u slijtage (artrose) aan de heup of knie heeft, kunt u naar het artrosespreekuur van het Anna Ziekenhuis voor een deskundige beoordeling. Op het spreekuur werken zorgprofessionals die gespecialiseerd zijn in artrose en de pijnklachten die bij deze ziekte horen.

Artrose behandelen bij het Anna Ziekenhuis

Bij het Anna Ziekenhuis kunt u terecht voor een behandeling van artrose. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, waaronder medicijnen en fysiotherapie. Daarnaast helpt het om voldoende te bewegen.

Behandelingen en onderzoeken bij artrose